Informatie

Hier vindt je een antwoord op veelgestelde vragen.

1.Voor Wie Is Da?
In principe kan iedereen die redelijk overweg kan met ski’s komen meedoen. Basisparallel is het minimum dat je onder de knie moet hebben. Hou er rekening mee dat freestyleskiën een andere discipline is dan alpijns skiën. Het is niet de bedoeling dat je skilessen gaat krijgen. Om je skitechniek op te krikken zijn er andere mogelijkheden. Tijdens onze buitenlandse tripjes wordt er wel aandacht besteed aan het freeriden.

2.Hoe Gaat Da?
Twee keer per week troepen we samen in het funpark van Snow Valley te Peer (www.snowvalley.be). Er wordt gesprongen en geraild naar hartelust. Gekende tricks worden bijgeschaafd en nieuwe tricks aangeleerd. Katrien, Timo en Niki begeleiden de riders met de nodige aanwijzingen, nuttige tips en videoanalyses. Beginnende freestylers krijgen extra aandacht! Vanzelfsprekend verliezen we nooit de veiligheid uit het oog. Om te kunnen oefenen in de half-pipe staan er ook enkele shortski’s op het programma.

3.Wa Hebbek Nodig?
Uiteraard zijn er de standaard skispullen; warme kleding, handschoenen en skiboots. De eerste trainingen kan je nog met gewone ski’s doen maar daarna schakel je best over op twin tips. Een helm moet, geen discussie: geen helm, niet op de piste. Na een tijdje kan je best je uitrusting vervolledigen met een crashpants en een backprotector.

4.Waar Ist?
De indoor skipiste van Snow Valley te Peer is onze stek. Snow Valley beschikt over een schitterrend snowpark met de nodige kickers en rails. We zijn er trouwens van dag één met open armen ontvangen en ze houden rekening met onze wensen.

5.Wanneer Ist?
Elke zaterdag van 14u00 tot 17u30 komen we samen. Er wordt een vijftiental minuten gepauzeerd in de gezellige bar met zicht op het funpark Ook op dinsdag wordt er gesprongen van 19u30 tot 21u30. Op zaterdag is er altijd een trainer aanwezig, op dinsdag maar één keer om de twee weken. Elk seizoen begint op de eerste zaterdag van september en eindigt op eerste zaterdag van juni. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen indoortrainingen. Het gebeurt wel dat we dan een buitenlandse stage organiseren. Ook een shortski af en toe behoort tot de mogelijkheden.

6.Hoe Zit Da Met Wedstrijden?
We doen mee aan alle indoor wedstrijden in België (en Nederland) en aan het Belgisch Kampioenschap in Les 2 Alpes in de paasvakantie. Internationaal doen we mee met "The North Face Skichallenge".

7.Wa Kost Da?
Het lidgeld bedraagt € 10.00 per seizoen. Het trainingsgeld is € 170.00 per seizoen. Een seizoen loopt van begin september tot eind mei.

Dan is er nog het pistegeld.

Je kan in Snow Valley, Peer, per zaterdagtraining betalen. Dit kost je € 28.00. Je kan ook gaan voor een jaarabonnement daar tel je € 799.00 voor neer als je ouder bent dan 12 jaar. Onder de 12 jaar is het € 699.00.

Je moet je ook aansluiten bij de federatie, Sneeuwsport Vlaanderen en dat kost je € 34.00, daar is dan ook een verzekering bij in begrepen. Je kan deze verzekering uitbrieden maar ddarvoor verwijzen we je naar de site van Sneeuwsport Vlaanderen (http://www.sneeuwsportvlaanderen.be/cm/word-lid). Wens je deel te nemen aan Belgische wedstrijden moet je nog een wedstrijdlicentie nemen, dit kost je € 20.00 voor de basislicentie.

8.Waarom Zouk Mee Doen?
Gewoon voor de lol. Je bent actief bezig, weg van een hele week school of werk. En we amuseren ons rot!