Nieuws

Airborers op de eerste manche van de Freeski Cup

Afgelopen zaterdag stond al de eerste manche van de freeski cup op de agenda. Redelijk snel in het seizoen, want de Airborners hadden er nog maar 1 training opzitten. Maar de meeste airborners skiën in de zomervakantie ook wel wat en dat was er aan te zien. Iedereen zat goed op niveau. 

Eerst was er een half uur jam sessie op de Big Air, daarna op de rails. Deze scores werden samen geteld en de vier besten kregen hun kans in de finale. In de finale kreeg je drie sprongen en vier rails. De beste score op de jump en de beste rail werden opgeteld en dat was je eindscore. 

Bij de Junioren, was het een vaste waarde van airborne, Ward Nelissen, die de overwinning pakte. Met een cleane 720 mute en een K-fat op de downrail. Ook op de tweede plaats kregen we nog een airborner, Maxime Lemaitre, met een mooie cork7. Derde werd Elia Mitalas uit Nederland. Arne Vanormelingen miste net het podium. Hij had zeer sterke kwalificaties geskied, maar miste enkele tricks in de finale.  Op de 5de en 6de plaats eindigde Sander D'Helft en Stijn Smekens. 

Bij de senioren was het een bijzonder spannende strijd. De top 5 was zo goed als evenwaardig en de jury had het enorm moeilijk. Er moest echt gekeken worden naar de kleine foutjes. Onze Waalse vrienden kwamen zeer sterk voor de dag en het was Thanguy Henrijean die overall de beste was, voor Johnathan Sevrin. Benjamin Declercq mocht het podium afsluiten. Vierde werd Bram Coreman. Slechts één airborner aan de start bij de senioren, dat was Steven Verheyen, die beslag legde op de 6de plaats. 

Spijtig kregen we bij de dames ook geen airbornsters aan de start. De overwinning ging hier naar Celine Van Balleart.  
  


19 augustus 2013: Het nieuwe seizoen
 
Op zaterdag 14 september 2013 gaat het nieuwe seizoen van airborne van start. De eerste training zal plaatsvinden vanaf 11 uur in Snow Valley. Dit aangezien we na de eerste training een BBQ houden. Nieuwe leden die graag eens een eerste proeftraining komen volgen, zijn steeds welkom. Neem hiervoor contact op met Paul Nelissen.
Paul: +32(0)475.43.19.48
info@airborne.be
 
 
 
 
 
01 feb 2010: The North Face Ski Challenge (verslag via skisluts.be)


Afgelopen weekend vond de eerste internationale stop van de The North Face Ski Challenge van 5 plaats in Flachauwinkl.
Van de initieel 42 ingeschreven en geregistreerde riders uit vier verschillende landen deden er uiteindelijk een 22-tal mee aan de wedstrijd. Het grotendeel kwam uit Oostenrijk, maar ook Duitsland, Belgie en Nederland waren vertegenwoordigd. Bij onze noorderburen was supertalent Mees Van Lierop en Vincent Renooy aanwezig. Ons land werd vertegenwoordigd door de die hards van het Airborne Freestyle Skiteam.


De wedstrijd bestaat uit twee delen, een gedeelte freestyle en een ander stuk freeride. Het is dus geen klassieke slopestyle wedstrijd, de riders zullen op meerdere vlakken zich moeten bewijzen en degene met de beste totaalscore haalt het naar de finales in Val Thorenz.


The North Face Ski Challenge is een wedstrijd voor jongeren met een leeftijd van 12 jaar tot en met 20 jaar. Omdat het verschil tussen minimum en maximum vrij groot is werd er een vijfdelige indeling gemaakt op basis van leeftijd en geslacht. De jongsten zijn de kids, dan komen de queens gevolgd door de teens en kings. Eindigen doen we met de emperors.

Bij de kids zagen we de Belgen Ward Nelissen en Rino Vervaet aan het werk, die respectievelijk 2 en 3 werden. Ze laten twee Oostenrijkers achter zich, maar plaatsen zich helaas niet voor finales in Val Thorenz.

De teens vertegenwoordigde de grootste groep riders met maar liefst 19 ingeschreven riders. Armada benelux rider Mees Van Lierop kon hier de winst wegkapen voor de Oostenrijker Andreas Gohl en Flatlander Vincent Renooy. De Belg Sam Greefs werd knap zesde!

Bij de kings was al onze hoop gevestigd op onze landgenoten Dries Lemmens en Robbe Nelissen. Het zou geen makkelijke opdracht worden, onze laaglanders moeten het namelijk opnemen tegen locals... Dries Lemmens kon hetgene hij vorig jaar verwezenlijkte (namelijk een ticket voor de finale in Val Thorenz) helaas niet herhalen. Hij stond nog net op het podium op een mooi derde plek. Robbe Nelissen eindigde op de vijfde stek.

Afsluiten doen we met de laatste categorie, de emperors. Deze categorie is nieuw, en enkel voor de oudste riders onder de jeugd. namelijk de 19 - en 20 jarigen. Toen Rembert Notten dit nieuws vernam was hij er als de kippen bij om opnieuw deel te nemen. Rembert werd tweede in Flachauwinkl en verkreeg zo een wildcard voor de Val Thorenz finale!

Samengevat kunnen we stellen dat de laaglanders zeker niet slecht gepresteerd hebben. Rembert Notten en Mees Van Lierop hebben een ticket voor de finale in Val Thorenz en Dries Lemmens staat op de reservelijst genoteerd.
Voor de niet geselecteerden zijn er nog 4 andere internationale qualifiers. De harde kern van Airborne heeft ons al laten weten dat ze terug van de partij zullen zijn in Chamonix op de kwalificatieronde van 27 en 28 februari. Skisluts zal ter plekke van de partij zijn.


En stoppen doen we met het volgend video verslag. Check it out, over and out.

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pkP2Z_nnGeE&hl=nl_NL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pkP2Z_nnGeE&hl=nl_NL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

7 dec 2009 : The North Face Ski Challenge

Op 30 en 31 jan 2010 gaat de eerste internationale kwalificatie door van de Northface skichallenge, een wedstrijd met als doel nieuwe talenten in de freestyle ski scene te ontdekken. Deze challenge gaat al een paar jaar door en zoals de voorbije jaren gaan we weer proberen de Belgische eer hoog te houden. Vorig jaar is dat gelukt met 2 finale plaatsen voor onze club en ook dit jaar gaan we er voor. De eerste kwali gaat door in Absolutpark te Flachauwinkel. Meer info vind je terug op The Northface skichallenge en hieronder vind je alvast een filmpje met de beste momenten van vorig jaar, geniet.


1 dec 2009 :  Vlaamse Freestyle Cup

De vlaamse freestyle cup is een wedstrijd gespreid over 2 pisten, namelijk Komen en Peer. De uitslagen worden samengeteld om zo tot een overall klassement te komen.
Als Vlaamse Freestyle skiclub is dit een van de hoogtepunten van ons seizoen en dus willen we hier natuurlijk schitteren. Dit jaar hebben we dat weer met glans gedaan met een volledig door Airborne gedomineerd Junior podium en plaats 2 en 3 bij de Senioren. Op plaats 1 bij de senioren stond dan nog een interim trainer van Airborne, van dominantie gesproken :-).

Hieronder vind je een filmpje gemaakt door onze spionkop "de skisluts" over de 2de manche in onze thuisbasis Snowvalley (merci mannen).20 nov 2009 : My sponsor me video

Onze jeugd zit ook niet stil en als ze videos als deze afleveren kunnen we die natuurlijk niet weigeren.

My sponser me video from Rino Vervaet on Vimeo.

14 nov 2009 : 2de manche Freestyle Cup van Vlaanderen.

De eerste manche van de Freestyle cup vond plaats op 10 oktober in Komen. Zaterdag was er dan de tweede manche op onze thuisbasis: Snow Valley!

Bij de junioren was het de Nederlander Mees Van Lierop die alles domineerde. Zowel op de rails als op de big air weet hij sterke tricks neer te zetten. Hij slaagde er zelfs in op deze indoor kicker een 1080 rond te krijgen. Hij behaalde dan ook zonder veel moeite de eerste plaats. Robbe Nelissen kon de Belgische eer hoog houden door de tweede plaats te pakken. De derde plaats werd gedeeld door de Nederlander Vincent Renooy en de sterk opkomende Olivier Moyersoen.

Rino Vervaet was blijkbaar nog niet goed wakker, want hij maakte een grote fout door de rail over te slagen. Dit koste hem redelijk wat punten. Spijtig, want op de Big air had hij goed gescoord met een 720 en een frontflip. Ook Ward Nelissen viel op, want hij lande zijn eerste 540’s. In het algemeen eindklassement voor het Kampioenschap van Vlaanderen worden de scores van Peer en Komen opgeteld. Bovendien tellen de Nederlanders niet mee in dit klassement. Zo komt dat de eindtitel gaat naar Robbe Nelissen, tweede wordt Rino Vervaet en Ward Nelissen behaald de derde plaats. Drie leden van Airborne op het podium!

Bij de senioren was de groote afwezige Timo De Bondt. Zo was de strijd voor de eerste plaats open voor Dries Lemmens en Nicolas Elshout. In Komen wist Dries Nicolas achter zich te houden en het kwam aan op enkele puntjes! Maar Nicolas was zaterdag in vorm en super gemotiveerd. Hij kwam sterk voor de dag op de rail (switch 270on, 270out) en op de big air (cork7). Dries reed goede kwalificaties, maar maakte in de finale wat fouten en dat koste hem punten. Verrassend sterk was ook Wouter Lemmens, hij scoorde zeer hoog op de rails en op de jump liet hij mooi afgewerkte sprongen zien. Katrien Aerts deed tussen de mannen haar best en presteerde goed op beide disciplines.

Na heel wat telwerk door de jury ging de eerste plaats in Peer gedeeld naar Nicolas Elshout en Wouter Lemmens. Dries Lemmens en Katrien Aerts deelden de derde plaats. De titel van Vlaams Kampioen gaat naar Nicolas Elshout, tweede word Dries Lemmens en Wouter Lemmens eindigd derde. Katrien mist net het podium.

Volledige uitslagen zijn te vinden op de site van het VSSF.

10 okt 2009 : 1ste manche Freestyle Cup van Vlaanderen.

Zaterdag was in Komen de eerste manche van de Freestyle cup van Vlaanderen. Een twintig-tal skiërs kwamen aan de start, ingedeeld in een categorie junioren en een categorie senioren. De dames worden nog steeds over het hoofd gezien en moesten het tegen de heren opnemen.

De kwalificaties bestonden uit een een half uur jam sessie. Je kreeg een score voor je beste jump en een score op je beste rail. Bij de junioren gingen de beste 4 door naar de finale en bij de senioren de beste 6. Er waren redelijk wat nederlanders aanwezig en die zijn zeer sterk op de rails. De Airborners moesten dus het beste van zichzelf geven. Voor de einduitslag werd je score van rail en jump samengeteld.

Bij de junioren waren er twee podiumplaatsen voor Airborne. Rino Vervaet pakte brons en Robbe Nelissen pakte het zilver. De overwinning moesten ze laten aan een Nederlands talent Mees van Lierop.

Bij de senioren was het een zeer spannende wedstrijd, verschillende riders maakten kans op de overwinning. Maar net als bij de junioren ging de overwinning naar een Nederlander. Sebastiaan Renooy pakte verdiend de eerste plaats. De tweede plaats was voor Dries Lemmens. Dries is de laatste weken zeer gemotiveerd en hard aan het trainen en werd daar nu voor beloond. Hij liet Nicolas Elshout en Timo De Bondt, de nummers 1 en 2 van het Belgische freestyle skiën achter zich.

Op 14 november is er de tweede manche in SnoW Valley, de trainingsbasis van Airborne. Hopelijk kunnen Robbe en Dries hier weer goed scoren en dan hebben ze hun titel van Vlaams Kampioen op zak, want in het algemene eindklassement, worden de Nederlanders er tussenuit gehaald. Iedereen is welkom om te komen supporteren!
Volledige uitslagen zijn te vinden op de site van het VSSF.

26 sep 2009 : Finalisten Freestyle Cup van Vlaanderen gelauwerd!

In "Het Huis van de Sport" te Berchem werden vandaag de finalisten van de Freestyle Cup van Vlaanderen in de bloemetjes gezet. De Airborneriders bezetten heel wat podiumplaatsen. Zo werd Timo De Bondt, Airbornetrainer, eerste in de categorie Ski Senioren, Wouter Lemmens werd derde. In de categorie Ski Junioren werd Dries Lemmens eerste en Robbe Nelissen derde. De gebroers Lemmens en Robbe zijn allen rider bij Airborne. Ook Katrien Aerts, hoofdtrainer bij Airborne, viel in de prijzen. Ze nam beslag op de eerste plaats in de categorie Ski Dames.

Voor het eindklassement, Ski Senioren, gaf dit:
1. Timo De Bondt
2. Nicolas Elshout
3. Wouter Lemmens

Voor het eindklassement, Ski Junioren, gaf dit:
1. Dries Lemmens
2. Reinier Cremers
3. Robbe Nelissen

Voor het eindklassement, Ski Dames, gaf dit:
1. Katrien Aerts
2. Karolien Schwagten

19 sep 2009 : Airborne naar Snow Valley te Peer!

Airborne heeft een andere trainingspiste. De vorige jaren trainden we steeds in Snowworld Landgraaf. Maar door het slechte onderhoud van het funpark daar en enkele andere redenen zijn we nu verhuisd naar ‘Snow Valley’ te Peer. Vandaag was er onze eerste training en die was zeer geslaagd. Airborne traint elke zaterdag van 14u tot 17u30 en om de twee weken op dinsdag van 19u30 tot 21u30.